Z OKRNJENO ZASEDBO DVA RAZLIČNA POLČASA

Ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur nadaljuje z boji v ligi za prvaka s povsem drugačno ekipo, kot je bilo mišljeno in načrtovano. Poškodbe so od igrišč oddaljili najboljšega igralca rednega dela prvenstva Dina Murića, prav tako je že tri mesece odsoten eden najboljših krilnih košarkarjev v ligi Ramo Rizvić. Zaradi bolezni oziroma poškodb so bili v obračunu proti Rogaški brez možnosti za igranje David Kralj, Jan Strmčnik in Žiga Fifolt. Brez petih igralcev, ki imajo pomembno vlogo v ekipi in določeno vrednost pri točkovnem seštevku in v obrambnih nalogah gorenjske ekipe, je dobro izkoristila, vedno neugodna Rogaška, ki je po dveh četrtinah vodila za 17 točk (41:58).

V nadaljevanju so košarkarji GGD Šenčur dvignili nivo igre ter se s popolno ekipo gostov spustili v boj in zasledovanje. Po treh četrtinah se je prednost Rogaške rahlo zmanjšala (67:75), dve minuti in ol do konca tekme pa je bil zaostanek Šenčurja le še dve točki (84:86). V zadnji minuti tekme so gostje povedli za štiri (84:88), Matej Rojc pa je zaradi osebne napake pri metu za tri točke natančno zadel vse tri mete (87:88). Na nasprotni strani je Nichols zadel le enega od dveh prostih metov in GGD Šenčur je krenil v zadnji napad. Do čiste priložnosti za tri točke je prišel Hasan Rizvić, ki pa je štiri sekunde pred koncem žal zgrešil.

Izjemno tekmo je odigral Jan Novak, ki je dosegel 29 točk, dodal še 9 asistenc ter zabeležil index 37. Jan je prišel na deseto mesto 1. skl 2020/21 po doseženih točkah na eni tekmi in na osmo mesto po indexu. Osebni rekord v doseženih točkah je dosegel tudi Hasan Rizvić (25 točk). Obema se je za las izmuznil dvojni dvojček. 

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v 9. krogu, 22 aprila gostoval v Novem mestu

Konstantin Subotič: »Ponovno smo igrali v močno okrnjeni zasedbi in prikazali dva zelo različna polčasa. V drugem smo popravili vse, kar ni bilo dobro v prvem. Imeli smo tudi met za zmago, a ostali prekratki za ta en korak. Rogaška je imela na razpolago kompletno ekipo in to se je poznalo vso tekmo. Čestitke igralcem za prikazano v drugem polčasu in za pravo borbo do zadnjih sekund. Moramo držati glavo pokonci in najti novo priložnost na naslednjih tekmah.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 87:90 (24:32, 17:26, 26:17, 20:15)  

CELOTNA STATISTIKA

 
 

Vse novice / članki