Z ZMAGO V PODČETRTKU DO PETEGA MESTA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so še tretjič v tej sezoni premagali Terme Olimia in tako ob enakem številu točk v drugem delu kot Podčetrtani osvojili peto mesto v ligi za prvaka. Gorenjci so redni del zaključili s 16-12 oziroma 3-7 v drugem delu in se bodo v četrtfinalu na dve zmagi (prva tekma 4. maja) pomerili s Helios Sunsi. 

Čeprav so gostje nastopili brez prvih dveh strelcev Dina Murića in Rama Rizvića, jim gostitelji v polni zasedbi niso bili kos. Šenčurjani so dobili prve tri četrtine, v zadnji pa so domači, ki so izgubljali že za 22 točk, delno omilili poraz.

Dva igralca Gorenjske gradbene družbe Šenčurja sta imela statistični indeks 26. David Kralj je dosegel 27 točk (met 9:15), Jan Novak pa je zbral 15 točk, 7 skokov, 6 podaj in 3 ukradene žoge. 17 točk je dodal Nejc Martinčič (trojke 3:6). Ekipa GGD Šenčur je imela skoraj 50% met iz igre, na vsej tekmi pa je izgubila le sedem žog.

Trener GGD Šenčur, Konstantin Subotič: »Z zmago v Podčetrtku smo prišli do novih dveh točk. Kot ekipa smo dobro reagirali in s poštenim odnosom nam je uspelo. Čestitke vsem skupaj za prikazano igro. Pred nami je teden izločilnih bojev. Misli in energijo pa usmerjamo na prvo četrtfinalno tekmo v Domžalah.«

TERME OLIMIA PODČETRTEK : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 71:84 (17:25, 18:20, 22:27, 14:12)

CELOTNA STATISTIKA

Z zmago v Podčetrtku smo prišli do novih 2 točk. Kot ekipa smo pokazali dobro reakcijo in s poštenim odnosom nam je uspelo. Čestitke vsem skupaj za prikazano igro. Pred nami je teden izločilnih bojev. Misli in energijo pa usmerjamo na prvo naslednjo tekmo v Domžalah.


Vse novice / članki