ZMAGA V ŠENTJURJU ZA SAMOZAVEST

Dvoboj Šentjurja in Šenčurja je bil dvoboj ekip, ki sta v zadnjih petih kolih Lige Nova KBM vpisali le po eno zmago. Tokrat pa so se bolje znašli Gorenjci, ki so odločilno razliko naredili v tretji četrtini. Zdaj so pri sedmih zmagah in šestih porazih ter so na tretjem mestu točkovno izenačeni z današnjim tekmecem in Rogaško.

Gorenjska gradbena družba Šenčur je  bila večino prvega polčasa v rahli prednosti, v tretji četrtini pa se je tekma »zlomila«, ko je z zabijanjem postregel Emir Ahmedović, vodstvo pa je naraslo na 20 točk (38:58).  Tudi v zadnjo četrtino so Šenčurjani nesli kar zajetnih 16 točk naskoka, nekaj črnih minut pa so domačini izkoristili in se štiri minute pred koncem približali na deset točk. Toda to je bilo tudi vse, kar so gosti dovolili domačim. Ti so se minuto pred koncem še približali na devet oziroma osem točk, a je bila razlika vseeno prevelika za preobrat.

Za GGD Šenčur je največ točk (15) dosegel Gaber Ožegovič, 13 jih je dodal Lucas Walford, 12 pa Ahmedović. Zanimivo, da je najvišjo indexno oceno (18) dosegel Matej Rojc.

GGD Šenčur se bo v 14. krogu, 15. januarja ob 18h doma pomeril z Zlatorogom.

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Zadev s treningov ne uspemo predstaviti na tekmah. Po minutah odmora in novih navodilih uspemo igrati dobro v obrambi, nato pa ekipa znova izgubi nadzor in igra nepremišljeno (po domače, igrati na silo). Jasno je, da je ob zaostanku težje igrati kot ob vodstvu. Na takšen način enostavno ni mogoče zmagati. Najbolj pomembna zadeva je, da se vrnemo na zmagovalne tirnice."

 

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Bila je težka tekma, tudi zato, ker smo pred tremi dnevi že igrali proti Šentjurju, ki je zelo dobra napadalna ekipa. Nam je z dobro obrambo uspelo Šentjur zadržati na 67 točkah. Dovolj strpni smo bili v napadu, v pomembnih trenutkih pa smo našli dobre rešitve, ki so nam prinesle prednost. Le to pa smo zadržali do konca tekme."

ŠENTJUR : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 67:78 (16:19, 20:21, 10:20, 21:18)

STATISTIKA


Vse novice / članki