Čibej poskrbel za zmago

V tekmi 14. kroga lige Nova KBM je Gorenjska gradbena družba Šenčur, tesno, s 74:73 premagal Rogaško, potem, ko je Matej Čibej tik pred koncem zadel oba prosta meta, za goste pa je v zadnji sekundi met za tri točke zgrešil Njegoš Sikiraš.

Odlično tekmo je odigral kapetan GGD Šenčur Dino Murić, ki je dosegel 20 točk. Murić je po 14. krogu šesti najboljši strelec državnega prvenstva.

V drugi četrtini je GGD Šenčur povedel z 12 točkami (34:22), a je Rogaška z delnim izidom 0:11 prišla povsem blizu. Kmetič je je s trojko, tik pred zaključkom druge četrtine, vendarle ohranil minimalno prednost domači ekipi. Gostje so v tretji četrtini vodili največ za štiri točke, pred vstopom v zadnjo četrtino so vodili za dve (53:55). Do polovice četrte četrtine so vodili košarkarji Rogaške, po polovici le te je Čibej s trojko povedel domače v vodstvo (65:63). Po prostih metih  Jana Novaka in košu Muriča ter dodatnem prostem metu, je GGD Šenčur, manj kot dve minuti do konca, vodil z 72:67. Rogaška je odgovorila z delnim izidom 0:6 in 11 sekund do konca povedla za točko. Na srečo domačih je imel Matej Čibej mirno roko s črte prostih metov.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »To zmago posvečam Branku Žiberni, ki ima rojstni dan. Hvala mu za vso pomoč in velike stvari, ki jih naredi za klub. Mi smo premehko začeli, vsekakor ne tako, kot smo se dogovorili. Rogaško je zelo neugodna ekipa in Dragiša Drobnjak zelo dobro vodi to ekipo. To je bila prva tekma, ki smo jo dobili v dramatični končnici. Čestitke igralcem. To je velika zmaga za nas.«

Liga Nova KBM, 14. krog:

GGD ŠENČUR – ROGAŠKA 74:73 statistika