Odlična Domen Petrovič in Lovro Bolhar prinesla GGD Šenčur polfinale državnega prvenstva

Že dolgo ne tako polna dvorana v Šenčurju je spremljala čvrsto četrtfinalno tekmo med dvema kakovostnima tekmeca. Gorenjska gradbena družba Šenčur je na domačem zaključnem turnirju gostila domžalski Kansai Helios, ob bučni spodbudi s tribun, pa sta v izenačeni končnici zmago potrdila Lovro Bolhar, ki je zadel trojko 12 sekund do konca in Domen Petrovič, ki je zadel dva prosta meta.

Petrovič je za 24 točk in 11 skokov vpisal dvojni dvojček, kar je ob pomembnosti tekme še toliko bolj vredno. Najmlajši v Šenčurjevi ekipi Lovro Bolhar, pa je prav proti nekdanjemu klubu odigral zrelo in pogumno. Bolhar je ob le enem zgrešenem metu, dosegel 14 točk in dodal še 6 skokov, od tega 5 napadalnih.

Helios je bolj začel tekmo, a so v domači ekipi trojke zadeli Čorić, Vidić in Mesec, pod obročem pa Petrovič ni pustil veliko manevrskega prostora gostom iz Domžal. V drugi četrtini je igra Šenčurja nekoliko bolj stekla in do polčasa so je domača ekipa priigrala lepo prednost (40:29). Domžalčani so v svojih vrstah imeli odlično razpoloženega Jana Brkiča Štebeta (26  točk/4 trojke), v tretji četrtini je nekaj točk dosegel še Jan Zemljič in jasno je bilo, da se Helios ne bo predal. Pred zadnjo četrtino je GGD Šenčur vodil z 59:53, podobno razliko pa so varovanci Simona Kuharja držali večji del zadnjega dela igre. Tri minute pred koncem je Šenčurjev kapetan Alen Zulić zadel edino trojko na tekmi, takoj zatem je trojko dodal še Bolhar, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa je povedel z 78:65. Da pa dve minuti in pol do konca tekme ne bi bili dobesedno dolgočasni, tako med 600 navijači v dvorani in akterji na parketu, so poskrbeli domači igralci kar sami. 82 sekund do konca je pri rezultatu 79:69 že vse izgledalo odločeno, a športna igra kaj hitro ukrene svojo pot. Helios je v manj kot minuti naredil delni izid 0:8 in dvorano je zajel srh. Na semaforju je bilo 79:77, do konca pa še 22 sekund. Domači so šli v napad, v kotu je žogo prejel Bolhar in hladnokrvno s trojko utopil vse upe gostov. Čisto ob koncu je končni izid 84:77 s prostima metoma postavil najboljši igralec tekme, 206 cm visoki Domen Petrovič.

Odličnemu vzdušju, ki so ga še dvignili mlajši košarkarji selekcij GGD Šenčur, so dodatno energijo dali plesalci in plesalke plesnega studia Impulz. Plesni studio deluje v Medvodah, Domžalah, Kranju in Šenčurju, še enkrat več pa so dokazali, da parket ostaja vroč tudi, ko imajo košarkarji premor. Bravo za mlade plesalce.

Zaključni turnir MU20, četrtfinale (Šenčur):

GORENJSKA GRDBENA DRUŽBA ŠENČUR – KANSAI HELIOS DOMŽALE A 84:77 statistika  

Foto: Darko Jerše