Terme Olimia Podčetrtek in Ilirija v polfinalu državnega prvenstva za fante do 20 let

Potem, ko se je uvodni dan zaključnega turnirja za fante do 20 let v polfinale uspelo uvrstiti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur in Cedeviti Olimpiji B, je preboj med štiri najboljše mladinske ekipe v sezoni 2023/24 uspelo tudi ekipama Terme Olimia Podčetrtek in Illiriji.

Podčetrtani so kljub temu, da imajo najnižjo ekipo na turnirju osmerice, izkoristili izkušeno vodenje kapetana Gašperja Škorjanca, mete z razdalje Jureta Bizjaka in vsestranskega Tristana Vukotiča, ki je bil s 35 točkami in kar 10 izsiljenimi osebnimi napakami najboljši igralec tretje četrtfinalne tekme. Pri najmlajši ekipi prvenstva Cedeviti Olimpiji, ki je nastopila brez nekaj poškodovanih igralcev, je izstopal turški organizator igre Derin Can Ustun, ki je dosegel 21 točk in kar 10 skokov.

Zaključni turnir MU20, četrtfinale (Šenčur):

CEDEVITA OLIMPIJA – TERME OLIMIA PODČETRTEK 78:84 statistika

V prijetno in nadvse živahno košarkarsko obarvan Šenčur, je ekipa Zlatoroga Thermane Laško prišla z močno slabljeno ekipo, a se je četica Nejca Kobala več kot odlično kosala z ljubljansko Ilirijo. Večina tekme je bilo izenačeno, saj je bil odličen Nik Urbanija (30 točk), dobro sta mu sledila tudi Erolt Rrahmani (20) in Taij Pesjak (17), a je okrnjena zasedba morala priznati premoč varovancem Jurija Ucmana. Ilirja je kar dolgo iskala pravi ritem in konkretno obrambo. Ko je v skakalni ritem prišel nigerijski košarkar Bright Ogbemudia Nosakhare, se je Zlatorogova igra oddaljila od obroča. Neuničljiv Nosakhare oziroma Ogi je vpisal dvojni dvojček in to s 25 točkami ter kar 21 skoki.

Zaključni turnir MU20, četrtfinale (Šenčur):

ZLATOROG THERMANA LAŠKO – ILIRIJA 83:92 statistika