Zaključni turnir za fante do 20 let v Šenčurju

Prvič v zgodovini šenčurske košarke bo zaključni turnir v domačem kraju. Letošnja mladinska ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur je navduševala, a zdaj je pred njo, kot tudi pred ostalimi sedmimi ekipami, odločilen korak. Zaključni turnir za fante do 20 let je največji košarkarski dogodek v zgodovini Šenčurja, zato je za košarkarski praznik, ki bo trajal od 11. do 14. aprila, nadvse dobrodošlo, da navijači v čim večjem številu podprejo izjemno generacijo U20 KK GGD Šenčur.

Letošnja sezona se je za mladinske ekipe začela v kvalifikacijskih skupinah in nadaljevala s skupinskim delom najboljših 16 ekip. V drugem delu sta se po dve najboljši ekipi iz vsake skupine uvrstili v neposredni boj osmih ekip za uvrstitev na zaključni turnir. V tej skupini A1 je odlično igrala ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki je zmagala na vseh 14 tekmah in gladko osvojila prvo mesto. Varovanci trenerja Simona Kuharja so v povprečju zmagovali za 13 točk in imeli najbolj učinkovit napad. V povprečju je šenčurska ekipa dosegala kar 97 točk na tekmo. Zanimivo, da so najboljšo obrambo igrali košarkarji Cedevite Olimpije, le te vodi Miro Alilovič, ki so na tekmo v povprečju prejemali 77 točk. Ilirija je imela drugo najboljšo obrambo (80 točk), GGD Šenčur pa tretjo (84).

Po končanem drugem delu prvenstva, so se štiri ekipe neposredno uvrstile na zaključni turnir: GGD Šenčur, obe ekipi Cedevite Olimpije in Zlatorog. V dodatnih tekmah so se pomerile zadnje štiri ekipe iz skupine A1 (Ilirija, Janče, Krka in Šentjur) ter najboljši dve iz 1.B lige, kjer je v dveh skupinah igralo po osem ekip. V dodatnih kvalifikacijah so si uvrstitev na zaključni turnir priigrale ekipe Kansai Heliosa, Terme Olimia Podčetrtek, Leone Ajdovščina in Ilirije.

Zaključni turnir se začne v četrtek, 11. aprila s prvima četrtfinalnima tekmama, veliki finale pa bo v nedeljo, 14. aprila ob 19:30, tudi s prenosom na Šport TV.

Vsi igralci in trenerji bodo prejeli akreditacije in uradne majice turnirja, poskrbljeno pa bo tudi za obiskovalce/navijače. Vse štiri dni bosta pred glavnim vhodom stojnici s hrano in pijačo, na parketu pa se bodo zvrstile plesne in animacijske skupine.

Razpored zaključnega turnirja za fante do 20 let (Šenčur, 11. – 14 april 2024):

Četrtek, 11.4. (četrtfinale):

17:30 Gorenjska gradbena družba Šenčur – Kansai Helios Domžale A

20:30 Cedevita Olimpija B – Leone Ajdovščina

Petek, 12.4. (četrtfinale):

17:30 Cedevita Olimpija – Terme Olimia Podčetrtek

20:30 Zlatorog Thermana Laško – Ilirija

Sobota, 13.4. – polfinalni tekmi ob 16:00 in 19:00

Nedelja, 14.4. – ob 16:00 tekma za 3. mesto in ob 19:30 finale