Bolhar četrti najmlajši; gladka zmaga proti Šentjurju

Za osmo zmago v letošnji sezoni lige Nova KBM so bili dvomestni: Dino Murić in Primož Kmetič, oba po 16 točk, Matej Čibej 14 točk in Jan Novak 10 točk. Z rekordnim številom hitrih akcij in posledično atraktivnimi zabijanji so se izkazali Kmetič, Alen Malovčič in sila skočen ameriški košarkar Markedric Bell, ki je na noge dvignil vse gledalce v športni dvorani Šenčur. Ob dobrem razpoloženju v Šenčurju velja omeniti še bučen aplavz navijačev ob prvem košu iz igre 17 letnega Lovra Bolharja, ki je tako postal četrti najmlajši košarkar v zgodovini Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki se je strelsko vpisal. Nekaj dni oziroma mesecev mlajši so bili v preteklosti Tibor Kočar, Mark Žnidar in Vojin Ivković.

Šentjur je na gostovanje na Gorenjsko prišel precej oslabljen, zato delo domačih košarkarjev ni bilo težko. Že v prvi četrtini, ko je domači četici odlično poveljeval Jan Novak, je bila prednost +14, ob polčasu je bilo 47:28. Pri GGD Šenčur se je vpisalo deset košarkarjev, statistično gledano pa je bil najboljši igralec domači kapetan Murić, ki je ob 16 točkah vpisal še sedem skokov za index 24.

Miljan Pavković, glavni trener GGD Šenčur: »Šentjur ima precej težav zaradi poškodb, kar je nam precej olajšalo delo na tekmi. Zavedali smo se teh težav in zato smo želeli igrati hitreje, držati dober ritem in pritisniti na njihovo branilsko vrsto. Odlično smo  začeli in brez težav prišli do nove zmage.«   

Liga Nova KBM, 15. krog:

GGD ŠENČUR – ŠENTJUR 82:61 statistika