Pokal Spar: po prvi tekmi -9 proti Heliosu

V četrtfinalu pokala Spar je domžalski Helios zmagal v Šenčurju in si je pred povratno tekmo priigral prednost devetih točk.

Domači košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so igrali brez Ožegoviča in dlje časa odsotnega Đape, Domžalčani pa brez Mahkovica, Mirtiča in Bariča. Slednji je končal sezono, a je Helios že lahko računal na ameriškega košarkarja Malcolma Bernarda. Prav tako je za GGD Šenčur nekaj več igral tudi Markedric Bell, ki je pred koncem lanskega leta okrepil vrste gorenjske ekipe.

Bernard, ki je v letošnji sezoni okusil slast zmage proti GGD Šenčur, ko je s Pelisterjem zmagal na turnirju ABA 2 lige v Subotici, je bil tudi tokrat najboljši strelec ekipe, ki jo vodi Damjan Novaković. Bernard je dosegel 17 točk (index 29), med tem, ko je Bell dosegel devet točk (index 9).

GGD Šenčur je po prvi četrtini vodil s 23:18, ob polčasu je Helios prevesil tehtnico na svojo stran (35:40). Tekma je minila v stalnih nihanjih, kjer je GGD Šenčur odlično igral tri minute, naslednje tri pa podarjal žoge nasprotniku. Brez izrazite premoči se je nadaljevala tudi tretja četrtina in pred vstopom v zadnjo so gostje vodili z minimalno prednostjo (56:57).

Do 36. minute je bilo izenačeno, prednost točke ali dveh sta si ekipi menjavali. Manj kot štiri minute pred koncem, je Finec Blomgren zadel trojko, v naslednjem napadu pa Bernard zadel za dve in dodal še prosti met. Helios je ušel na + 10 in na koncu slavil prvo četrtfinalno zmago s +9 (68:77).

Povratna tekma bo 16. januarja v Domžalah.

Pokal Spar, 1. četrtfinalna tekma:

GGD ŠENČUR – KANSAI HELIOS 68:77 statistika

Foto: Darko Jerše