Cedevita Olimpija v finale, konec sezone za GGD Šenčur

Legendarna hala Tivoli je bila prizorišče druge polfinalne tekme lige Nova KBM med domačo Cedevito Olimpijo in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Če je bila prva tekma dokaj izenačena in je gorenjska ekipa dodobra namučila aktualne prvake iz Ljubljane, pa je bilo na drugem soočenju hitro jasno, da si četica Zorana Martiča ne bo dovolila kakršnihkoli pomislekov okrog preboja v finale. Že po prvi četrtini je bila prednost Zmajev velika (24:10), ob polčasu je prednost narasla na + 21 (53:32). Tretjo četrtino je Cedevita Olimpija dobila le za točko. Na polovici zadnje četrtine je Matej Čibej zadel trojko, en prosti met je dodal še Nejc Martinčič in GGD Šenčur je prišel na -15. Ljubljančani so v naslednji minutah odgovorili z 18;4 in potrdili hiter vstop v finale ter z 2:0 v zmagah zaključili polfinalno serijo ekip, ki sta v letošnji sezoni tekmovali v ABA oziroma ABA 2 ligi.

Cedevita Olimpija je imela za 12% boljši met iz igre, pet skokov in kar deset asistenc več kot varovanci Miljana Pavkovića. Pri domačih so bili najbolj učinkoviti DJ Stewart (19 točk), Gregor Glas (18) in Zoran Dragić (17). Pri GGD Šenčur je bil, enako kot na prvem polfinalu, najboljši strelec Matej Čibej, ki je tokrat dosegel 17 točk in dodal še 4 asistence. Najbolje ocenjeni košarkar GGD Šenčur pa je bil Alen Malovčič, ki je vpisal dvojni dvojček za 13 točk in 10 skokov. Priložnost so dobili tudi trije najmlajši Luka Mijović in Aljaž Jerše ter Lovro Bolhar, ki je dosegel prvi točki v karieri proti članski ekipi Cedevite Olimpije.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Za nas je sezona zaključena. Čestitke Cedeviti Olimpiji za zmago in uvrstitev v finale. Pokazala je resnost in kakovost. Tekma je bila odločena hitro, morda že kar po prvi četrtini, ki jo je Cedevita Olimpija odigrala čvrsto in močno, tako kot se od velike ekipe tudi pričakuje. V drugem polčasu smo želeli dodati nekaj več energije in moči. Lahko rečem, da je bil drugi del tekme boljši. Ampak Olimpija je vseeno rutinsko odigrala do konca. Kar se letošnje sezone tiče, lahko rečem, da je za nas bila uspešna. Tako v domačem prvenstvu kot v ABA ligi smo ponovili lanske rezultate. Vedno je lahko še boljše, a vseeno je ta mlada ekipa pokazala kakovost in če bo ostala skupaj, lahko postane še boljša. Kar nekaj igralcev je sploh prvič nastopilo tako v ligi Nova KBM kot tudi v ABA 2 ligi. Čestitam jim za dobro sezono.«

Liga Nova KBM, druga polfinalna tekma:

CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR statistika *v zmagah 2:0