Borba do konca, Cedeviti Olimpiji pa prva zmaga

Lepo število gledalcev je v Šenčurju videlo dobro košarkarsko tekmo, v kateri je domača ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur prikazala všečno in borbeno igro, a zmaga je vseeno zasluženo odšla v Ljubljano. Cedevita Olimpija je nekaj obrambnih napak vselej kaznovala, v večini primerih z meti za tri točke. Izjemen met ljubljanske ekipe in primerna zbranost ter kakovost so odločili prvo polfinalno tekmo. Druga tekma bo v nedeljo, 19. maja ob 20:00 v hali Tivoli.

Cedevita Olimpija je v športni dvorani Šenčur imela kar 52% uspešnost pri metih za tri točki, kar je eden od najboljših dosežkov Ljubljančanov to sezono. Do polčasa je bila tekma povsem odprta, saj je GGD Šenčur venomer našel odgovor na manjšo prednost favoriziranega nasprotnika. V tretji četrtini je Cedevita Olimpija naredila delnih 10:0 in do konca tega dela igre prednost tudi zadržala. GGD Šenčur se je dobro kosal z višjimi gosti pri skokih, zadržal hitri prenos žoge, a vendarle v zadnjem delu igre, se kaj več, kot na -8 domači niso uspeli približati.

Pri GGD Šenčur je 23 točk dosegel Matej Čibej, kar je njegov strelski rekord letošnje sezone, zablestel pa je pri metu za tri točke, saj je zadel vseh pet. Z nadpovprečno predstavo se je izkazal tudi Jan Novak, ki je 15 točkam dodal še sedem asistenc. 14 točk je dosegel  Alen Malovčič, 11 pa Dalibor Đapa. Pri gostih sta odlično tekmo doigrala Alen Omić (20 točk + 8 skokov) in Jaka Blažič (18 točk/3 trojke).

Polfinale lige Nova KBM:

GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA 86:98 statistika

Miljan Pavković: »Pokazali smo dobro borbo in veliko želje. Nismo se ustrašili, dobro smo se uprli močni Cedeviti Olimpiji. Gostje so zelo izkušeni in so kaznovali vsako našo obrambno napako. Enkrat Blažič, pa Dragić in Omić. Vsak po enkrat in tako je Olimpija pobegnila na 10 točk prednosti. Dobro smo se pripravili, kar dokazuje, da smo uspeli ustaviti njihovo hitro igro in napadalni skok. S tekmo sem zadovoljen in upam, da bomo z enako mero želje in energije igrali tudi v nedeljo. Še nekaj moram povedati. Še vedno imamo težave s poškodbami in zavoljo tega okrnjene treninge. Na tem mestu bi se zahvalil Juretu Ribnikarju, Juretu Daneu in Vidu Mescu, ki so nam pomagali na treningih.«