Polfinale proti Cedeviti Olimpiji

Nadaljuje se sklepni del državnega prvenstva v košarki, lige Nova KBM. Po četrtfinalni seriji, ki so jo igralci Gorenjske gradbene družbe Šenčur, proti Iliriji, opravili z odliko, sledi polfinalni obračun proti aktualnim prvakom iz Ljubljane. Oba polfinalna para sta povsem enaka kot v lanski sezoni, kar priča o nespremenjeni kakovosti klubske košarke v Sloveniji.

Tudi v polfinalu je potrebno zmagati dve tekmi, zato sta dva termina potrjena, morebitni tretji jasno, visi v zraku. Prva tekma bo v Šenčurju, v sredo, 15. maja ob 20. uri, saj ima GGD Šenčur prednost domačega igrišča. Cedevita Olimpija je bila slovenski prvak že 22 krat, podobno kot lani, pa se je tudi letos slovenskemu prvenstvu pridružila še po koncu tri krožnega ligaškega sistema tekmovanja. Ljubljančani so v četrtfinalu brez težav, z 2:0 v zmagah, opravili z ekipo Šentjurja.

Ker Cedevita Olimpija praktično ni igrala lige Nova KBM, se za posamične statistične podatke lahko opremo na ABA ligo. Najboljši strelci so: Jaka Blažič (14,2 točke), Justin Cobbs (13,1) in Alen Omić (12,4). Najboljši skakalec je Alen Omić (10,3 skoka), najboljši asistent pa Cobbs (5,6).

GGD Šenčur bo tudi tokrat igral brez poškodovanih Dina Murića in Primoža Kmetiča. Sodeč po četrtfinalni seriji bodo največje breme nosili Alen Malovčič, Dalibor Đapa, Gaber Ožegovič in Jan Novak, pa tudi Matej Čibej in Nejc Martinčič, saj gre vendarle za domačo dvorano. Zagotovo pa bodo priložnost dobili tudi aktualni mladinski prvaki Domen Petrovič, Milutin Vidić, Lovro Bolhar in Luka Mijović.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Že po četrtfinalni seriji sem povedal, da je polfinalna tekma proti Cedeviti Olimpiji velika nagrada za našo ekipo, za naše mlade igralce. Olimpija je favorit in čaka nas težka tekma. Mi moramo na tekmi pokazati visok nivo energije in verjeti vase, da lahko odigramo dobro in pametno. Preprečiti moramo hitro igro Cedevite Olimpije in poskušati vzpostaviti skok, kajti tu imajo Ljubljančani prednost. To bo izziv pred našimi navijači.«

Dalibor Đapa: »Mi nimamo kaj izgubiti. To je nagrada za mlado ekipo Šenčurja in za vse, kar smo prestali to sezono. Ubadali smo se s poškodbami in na koncu nam je uspelo priti v polfinale, kar je malokdo pričakoval. To vzamemo kot nagrado, ampak ne bomo se pa predali. Poskušali se bomo čim bolje upreti Cedeviti Olimpiji in iskati priložnost ob morebitnem slabemu dnevu nasprotnika. Ti naši mladi fantje bodo zdaj lahko videli, kako je igrati na višjem nivoju, z boljšimi atleti, proti bolj čvrsti igri. Bodo videli, kje so. Upam, da bodo dobro odgovorili, ker naši fantje imajo določen potencial. Vesel bi bil, če bomo v sredo imeli podporo naših navijačev, da bi bila dvorana polna. Tako kot so nas spremljali vso sezono in morda jim pripravimo kakšno lepo presenečenje.«