Zahvala državnim prvakom U20 med člansko četrtfinalno tekmo

Članska ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur se je hitro, v zmagah z 2:0, preko Ilirije ponovno uvrstila v polfinale državnega prvenstva – lige Nova KBM. Za dobro vzdušje v športni dvorani Šenčur pa so poskrbeli igralci mladinske ekipe U20, le ta je 14. aprila osvojila naslov državnih prvakov Slovenije.

Že ob vstopu v dvorano je zasijal transparent nad zapisnikarsko mizo, taisti, ki se je nekaj tednov zasluženo bohotil na glavni Pipanovi cesti skozi Šenčur. Košarka v Šenčurju ima nekaj desetletno tradicijo, a še nikoli nobena ekipa ni postala najboljša v Sloveniji. Še več, v Šenčurju je bil aprilski zaključni turnir za fante do 20 let, sploh prvi v zgodovini kluba in kraja. Odlično organizacijo turnirja in vse splošno izjemno vzdušje je uradno pohvalila tudi košarkarska zveza Slovenije, ekipa GGD Šenčur U20, pa je z osvojitvijo naslova dodala projektu, klubu in kraju nekaj neprecenljivega, nepozabnega.

Mladinska ekipa GGD Šenčur je bila v ligi za prvaka neporažena, na zaključnem turnirju pa je dodala še tri zmage in zasluženo ter suvereno postala najboljša v državi. Finalna zmaga proti Cedeviti Olimpija bo ostala zapisana kot ena največjih v zgodovini finalnih tekem mlajših kategorij, pa čeprav je razlika +31 le posledica vrhunskega trenutka GGD Šenčur in predčasne predaje vrstnikov iz Ljubljane. Neizbrisljiv pečat je šenčurski klubski košarki pustila ekipa v sezoni 2023/24, kot tudi posamični nazivi Domna Petroviča (najboljši igralec turnirja MVP), Alena Zulića (član najboljše peterke) in Lovra Bolharja (najboljši mladi igralec). Posebno poglavje si zasluži trener Simon Kuhar, sicer učitelj zgodovine, ki je sprejel in dojel izziv vodenja ekipe, ki je imela interne vzpone in padce, a je zmagovalno identiteta trajala od novembra do konca sezone. In prav na zaključnem turnirju je iz ekipe izčrpal vso kakovost in predvsem psihološko stabilnost, ki v odločilnih trenutkih venomer prevaga.

Ob polčasu druge četrtfinalne tekme med GGD Šenčur in Ilirijo se je zbrala zmagovalna ekipa U20 in se še enkrat predstavila avditoriju. Ekipi sta se pridružila župan občine Šenčur Ciril Kozjek in gospod Branko Žiberna, ki dolga leta s podjetjem Gorenjska gradbena družba podpira šenčursko košarko ter pomaga uresničiti športne sanje in cilje. Cilj postati državni prvak je dosežen, zgodovina je spisana, veselje in zadovoljstvo je neizmerno.

Hvala Simonu Kuharju in ekipi GGD Šenčur U20 za neprecenljive trenutke od 11. do 14. aprila 2004 ter za izjemno sezono 2023/24.

Člani mladinske ekipe Gorenjska gradbena družba Šenčur U20 v sezoni 2023/24: Alen Zulić (kapetan), Domen Petrovič, Lovro Bolhar, Milutin Vidić, Vukašin Čorić, Vid Mesec, Vito Bajazet, Luka Mijović, Tej Vizjak, Rok Logar, Aleksander Samac, Teo Ratkovič, Aljaž Jerše in Jakob Snedic. Trener Simon Kuhar in pomočnik trenerja Ožbej Ahačič.