GGD Šenčur polfinalist državnega prvenstva

Četrtfinalno serijo lige Nova KBM so košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur končali v zmagah z 2:0 proti Iliriji in se v polfinalu pridružili Cedeviti Olimpiji, ki bo nasprotnik Šenčurjanom ter Krki in Heliosu. Pravzaprav so polfinalisti isti kot lansko sezono, kar priča o stalni in nespremenjeni kakovosti v vrhu slovenske klubske košarke.

GGD Šenčur je veliko dela opravil na prvi tekmi v Tivoliju in tako na domačem terenu ohranil zbranost ter visok nivo energije za gladko zmago v seriji ter uvrstitev v polfinale. Ilirija je v Šenčurju nastopila v popolni postavi, med tem, ko je GGD Šenčur ponovno igral brez Dina Murića in Primoža Kmetiča. V prvih dveh četrtinah si nobena od ekip ni uspela priigrati konkretnejšo prednost; oboji so vodili za največ štiri točke. Polčas se je končal s 46:45. V tretji četrtini sta bila razigrana Gaber Ožegovič in Dalibor Đapa, GGD Šenčur pa je povedel s 64:52. Gostje so dodali nekaj več obrambne energije, a je četica Miljana Pavkovića ohranila mirno kri. V tem delu igre sta trojki zadela Matej Čibej in Domen Petrovič, GGD Šenčur pa je šel v premor pred zadnjo četrtino z lepo prednostjo 15 točk (73:58). Uvodnih pet minut zadnjega dela igre bi lahko bilo precej bolj kritičnih, saj je GGD Šenčur dosegel le dve točki, no na srečo tudi Ilirija ni bila kdove kako bolj razpoložena. Ilirija je prišla na -7, potem pa je bržkone Domen Petrovič dosegel najlepši koš na tekmi (met s skokom s pol obrata), po dve točki sta dodala še Novak in Ožegovič. Prednost se je vnovič dvignila na dvomestno, vse pa je bilo odločeno, ko je 120 sekund pred koncem tekme Ožegovič zadel met za tri točke.

Pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur je bilo kar šest košarkarjev dvomestnih, najbolje ocenjen pa je bil Alen Malovčič, ki je 17 točkam dodal še 7 skokov. Letošnji osebni rekord je s 17 točkami dosegel  Dalibor Đapa, s 15 točkami pa ga je izenačil Gaber Ožegovič.

GGD Šenčur se bo v polfinalu (tekmeca igrata na dve zmagi) pomeril s Cedevito Olimpijo. Prva tekma bo v Šenčurju, v sredo, 15. maja ob 20. uri.

Liga Nova KBM, 2. četrtfinalna tekma:

GGD ŠENČUR – ILIRIJA 93:81 statistika  

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Čestitam igralcem za vso sezono, v kateri smo imeli cel kup težav z boleznimi in poškodbami. Tudi v tej četrtfinalni seriji nismo bili kompletni. Ponovno smo v polfinalu, enako kot smo storili v lanski sezoni. Mi smo proti Iliriji dobili dodatno energijo po prvi zmagi v Tivoliju, med tem, ko so gostje danes bili pod pritiskom. Mi smo bili dobri v obrambi in ustavili smo Ilirijin protinapad in napadalni skok. Polfinalna serija proti Cedeviti Olimpiji bo nagrada za naše mlade igralce, ki so se vso sezono borili in se zasluženo uvrstili v polfinale.«

Stipe Modrič, trener Ilirije: »Moram čestitati GGD Šenčur, ki je bil v dveh tekmah enostavno boljši nasprotnik in to v vseh elementih igre. Ni smo znali reagirati v drugem polčasu, poleg tega je bil X faktor izkušeni Đapa.«