Zmaga v Tivoliju za vodstvo 1:0

Dvorana Tivoli v preteklosti ni bila kaj prida naklonjena košarkarjem Gorenjske gradbene družbe Šenčur na tekmah proti Iliriji, a tokrat je »ekipca« pokazala značaj in postregla z zmago v gosteh ter si tako priigrala prvo zaključno žogo za vstop v polfinale državnega prvenstva.

Na koncu tekme je semafor kazal 67:75, GGD Šenčur pa je imel v začetnem naletu takšno premoč, da bi tekmo z nekaj več zbranosti, lahko končal s precej višjo razliko. Gostje so vodili od začetka do konca tekme. Po prvi četrtini je bilo 12:24, ob polčasu 24:37. GGD Šenčur je v tretji četrtini povedel za 17 točk, domači navijači pa so vendarle doživeli prebujenje Ilirije, ki je klub slabemu napadalnemu dnevu, našla energijo in začela zadevati. Macura in Mulalić sta resno zagrozila, na srečo gostov sta ob koncu te četrtine, dobro odgovorila Čibej in Ožegovič (41:55). Košarkarji Ilirije so v 34. minuti, po prostih metih Klobučarja, po dolgem času prišli na znosen zaostanek devetih točk (47:55). Že dve minuti kasneje je kazalo, da bodo domači obrnili potek tekme, saj trojko zadel Ferme ter za dve še Macura (54:57). Na srečo šenčurske ekipe, je ponovno sledil izjemen odgovor, saj sta hitro zadela Čibej in najboljši posameznik tekme, Alen Malovčič. V zadnje pol minute sta bila stoodstotna s črte prostih metov Malovčič in Čibej, za »crem da le crem«, pa je tik pred piskom sirene Ožegovič zadel skoraj s sredine igrišča.

Drugi dvojni dvojček v letošnji sezoni je vpisal Alen Malovčič, ki je ob 22 točkah ujel še 16 odbitih žog, kar je njegov rekord v ligi Nova KBM ter tretji najboljši rezultat letošnje sezone. Pri GGD Šenčur so bili dvomestni še: Matej Čibej (16 točk) – tudi osebni rekord sezone, Gaber Ožegovič (14) in Dalibor Đapa (10).

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »To je velika zmaga za našo ekipo. Tako mi kot tudi Ilirija nismo v popolni postavi, ampak so moji igralci verjetno pokazali nekaj več energije. Od začetka tekme smo igrali agresivno obrambo, kar priča le 67 točk Ilirije, ki je napadalno zelo talentirana ekipa. Nič še ni odločeno, saj je Ilirija kakovostna ekipa, zato nas čaka veliko dela pri pripravi na drug tekmo, ki bo v Šenčurju.«    

Liga Nova KBM, 1. četrtfinalna tekma:

ILIRIJA – GGD ŠENČUR 67:75 statistika (v zmagah 0:1) Ekipi igrata na dve zmagi. Druga četrtfinalna tekma bo v Šenčurju, v sredo, 8. maja ob 20:30.

Foto: KK Ilirija