Gladka zmaga proti Šentjurju in številni rekordi

Zadnja domača tekma Gorenjske gradbene družbe Šenčur je potekala v dveh različnih svetovih, hitrostih ali energetskih pristopih. Po domače rečeno, je GGD Šenčur v tekmo proti Šentjurju vstopil kot amaterska ekipa, nadaljeval in končal pa kot ABA ligaš. Gostje so bili v 14. minuti v vodstvu (21:41), v 39. minuti pa je bilo +20 za domače (98:78). GGD Šenčur si je torej v 25 minutah priigral prednost 40 točk.

Varovanci Miljana Pavkovića, ki je dal priložnost prav vsem košarkarjem, so dosegli 98 točk, kar je največ v letošnji sezoni lige Nova KBM. Met iz igre je bil 54,5 %, kar je izenačenje letošnjega rekorda. Prav tako je rekordnih 53 točk v drugem polčasu. Če bi košarkarji domače ekipe malce bolje bolje, a ne prav veliko, odigrali prvi polčas, bi verjetno padel še kakšen letošnji rekord.

Odličen je bil Alen Malovčič, ki je s 26 točkami izenačil osebni strelski rekord. Z indexom 27 je malce zaostal za osebnim rekordom, ki ga je dosegel na tekmi v gosteh proti Iliriji (index 31).

Enega najboljših rezultatov je dosegel Jan Novak, ki je vpisal kar 13 asistenc, kar je njegova najboljša znamka, saj mu je letos prvič uspelo doseči dvomestno število asistenc v državnem prvenstvu. Najboljši košarkar GGD Šenčur v tej prvini se je zavihtel na drugo mesto med vsemi. Pred njim je le Krkin Niko Bačvič, ki je na tekmi proti LTH Castings vpisal 14 asistenc.

Še naprej pa klubske rekorde podira Lovro Bolhar, ki je na tekmi proti Šentjurju zadel svoj prvi met za tri točke v članski konkurenci in tako postal najmlajši košarkar v zgodovini KK GGD Šenčur, ki je zadel trojko. Lovro je šele peti z zadeto trojko v letošnji sezoni lige Nova KBM kot igralec, ki še pripada kadetski kategoriji.

Prva četrtfinalna tekma proti Iliriji bo v četrtek, 2. maja v dvorani Tivoli.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »V prvem polčasu ni bilo energije in smo bili slabi. To sem povedal v premoru in v nadaljevanju smo igrali, tako kot bi morali že od začetka. Mislim, da razlika ni realna, kajti Šentjur je igral dobro in se boril do konca. Naš glavni cilj je, da okrevamo in se dobro pripravimo za prvo četrtfinalno tekmo proti Iliriji.«

Liga Nova KBM, 27. krog:

GGD Šenčur – Šentjur 98:78 statistika