V Podčetrtku potreben podaljšek za zmago

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so v predzadnjem krogu tri krožnega sistema lige Nova KBM dosegli 12. zmago v sezoni. Sreča se je obračala, okrogla žoga, pa je sproti spreminjala cilje, in na koncu so je veselila šenčurska ekipa.

V podaljšku ni bilo nobenega dvoma, saj je GGD Šenčur naredil delni izid 6:0 in domačim dovolil šele v tretji minuti, da so prvič zadeli, skupaj le tri točke v dodatku. Učinkovita strelska tekma to ni bila, saj je bilo po 45 minutah igre le 73:79.

Praktično vso tekmo je vodila domača ekipa Terme Olimia Podčetrtek, pri katerih je z naskokom največ težav povzročal Simo Atanacković. Po uvodni četrtini so domači vodili s 27:21, ob polčasu je bilo 48:39. Lov se je začel v drugem delu tretje četrtine, ko je s polaganjem zaključil Jan Novak in pripeljal GGD Šenčur le na točko zaostanka. V tem delu igre je bilo 4:12 za varovance Miljana Pavkovića. V zadnji četrtini je Podčetrtek vodil celo za sedem točk, le 23 sekund pred koncem pa je Alen Malovčič položil za vodstvo z 69:70. Na drugi strani je šest sekund pred koncem tekme Dalibor Đapa z osebno napako ponudil priložnost Stoimenovu dva prosta meta. Bolgar je zadel le enega, drugega zgrešil, domači so dobili skok in tik pred koncem piska sirene je Stoimenov zgrešil trojko. V podaljšku Domači niso zadeli več kot tri minute, 100% prosti meti Mateja Čibeja (10/10) pa so bili dovolj za drugo zmago v gosteh v letošnji sezoni.

Ta zmaga je prav lepo darilo trenerju Miljanu Pavkoviću, ki je prav ta dan praznoval rojstni dan. Lepo darilo, ni kaj.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Tudi danes smo igrali brez poškodovanih Murića in Kmetiča. Brez treninga so bili zaradi poškodb oziroma bolezni Đapa, Malovčič in Martinčič. Moji igralci so dali vse od sebe, še posebej v drugem polčasu in na koncu smo imeli tudi nekaj sreče. Podčetrtek je dobra ekipa, z dobrim trenerjem, in vidi se, da napreduje iz dneva v dan. Kar se nas tiče, upam, da bodo vsi okrevali in da se čim bolje pripravimo za tekmo proti Šentjurju.«

GGD Šenčur bo proti Šentjurju igral v športni dvorani Šenčur, v soboto, 27. aprila ob 19. uri.

Liga Nova KBM, 26. krog:

TERME OLIMIA PODČETRTEK – GGD ŠENČUR 73:79 statistika