Izjemen zaključek sezone za fante do 20 let, še toliko bolj za najboljše posameznike

V finalu kategorije do 20 let sta se pomerili najboljši ekipi po ligi za prvaka, Gorenjska gradbena družba Šenčur in Cedevita Olimpija B. Po bravurozni napadalni igri in dovolj čvrsti obrambi, predvsem v raketi, ja naslov zasluženo pripadel GGD Šenčur, kar je največji uspeh v zgodovini šenčurske košarke. Za končnih 99:68 sta blestela predvsem Alen Zulić (33 točk) in Domen Petrovič (26 točk + 13 skokov). V tekmi za tretje mesto je ekipa Terme Olimia Podčetrtek s 76:72 premagala  Ilirija in tako pripravila prijetno presenečenje na zaključnem turnirju, ki je trajal od 11. do 14. aprila v Šenčurju.

Med tekmo so gledalci uživali tudi ob nastopi plesnega studia Impulz in nagradni igri, po koncu finala, pa je bilo užitek videti vesele obraze ob razglasitvi najboljših posameznikov turnirja. Z veseljem so se podeljevanju odzvali: Ciril Kozjek, župan občine Šenčur, Miha Kravanja, predsednik KK GGD Šenčur in Mirko Jurjavčič, namestnik generalnega sekretarja KZS in vodja mlajših reprezentanc.

Najboljša peterka zaključnega turnirja MU20: Lovro STRNAD (Ilirija), Gašper ŠKORJANC (Terme Olimia Podčetrtek), Vukašin TODOROVIĆ (Cedevita Olimpija B), Domen PETROVIČ in Alen ZULIĆ (oba GGD Šenčur).

Najboljši košarkar turnirja (MVP) je postal Domen PETROVIČ (GGD Šenčur).

Najboljši strelec turnirja je bil Vukašin TODOROVIĆ (Cedevita Olimpija B).

Najboljši skakalec turnirja je bil Bright OGBEMUDIA NOSAKHARE (Ilirija).

Največ asistenc je na zaključnem turnirju vpisal Gašper ŠKORJANC (Terme Olimia Podčetrtek).

Za najboljšega mladega igralca pa je bil izbran Lovro BOLHAR (GGD Šenčur).

Iskrena hvala za lepa darila, za najboljše posameznike, ki so jih prispevali GROSBASKET, INTERSPORT in KZS.

Foto: Darko Jerše