Dino Murić rekordno, a vseeno poraz po dveh podaljških

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so gostovali v Podčetrtku, kjer so klonili po dveh podaljških (98:95). Domača ekipa Terme Olimia Podčetrtek je trenutno v izjemni seriji petih zaporednih zmag.

GGD Šenčur je v Podčetrtek prišel brez Novaka, Petroviča, Martinčiča in Đape, a vseeno nudil dober odpor Podčetrtanom, pri katerih so bili dobro razpoloženi prav vsi nosilci (Pelko, Atanacković, Bratož, Stoimenov in Livadić). Pri GGD Šenčur je Murić na parketu preživel skoraj 50 minut, Ožegovič, Kmetič, Malovčič in Dragović pa 35 ali več. Dobro minuto pred koncem rednega dela je četica Miljana Pavkovića vodila (73:77), domači so izenačili, devet sekund pred koncem pa je Malovčič zgrešil trojko za zmago. V izenačenem prvem podaljšku so vodili eni in drugi. 24 sekund pred koncem je Pelko za Podčetrtek zadel oba prosta meta in domače povedel do prednosti treh točk. V zaključnem napadu  je žoga prišla do 17 letnega Lovra Bolharja, ta je iz vodenja podal do kapetana Murića, ki je od table zadel trojko in sledil je še drugi podaljšek. V zadnjem delu igre so domači povedli za šest točk, GGD Šenčur je prišel na -3, a kaj več tokrat Šenčurjani niso zmogli. S petimi osebnimi napakami so tekmo predčasno končali Čibej, Kmetič in Malovčič.

Škoda, ker ekipa ni prišla do zmage, sicer bi bil bistveno večji odmev odlične tekme Dina Murića, ki je z 41 točkami, 11 skoki, prišel do novega dvojnega dvojčka, končna indexna ocena pa je skočila do neverjetnih 46. Tako strelski učinek kot index sta letošnji rekordni znamki v ligi Nova KBM.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Želel sem, da se moji fantje borijo in dajo vse od sebe. To so tudi storili. Ekipa je bila močno pomlajena, kajti po turnirju ABA 2 lige, je nekaj igralcev zbolelo ali je poškodovanih. Sicer to ni opravičilo za napake, ki smo jih naredili na tekmi, ampak mladi se bo tako le izboljšali. Tekma je bila dobra in verjamem, da so gledalci resnično uživali.«

Liga Nova KBM, 13. krog:

TERME OLIMIA PODČETRTEK – GGD ŠENČUR 98:95 statistika