Košarkarji GGD Šenčur mladinski državni prvaki

S finalno tekmo med Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Cedevito Olimpijo, polno dvorano, izjemnim vzdušjem v njej, dobrim vzporednim programom, prijaznimi ljudmi in zaključno zabavo, ki jo je popestrila vožnja s predelanim traktorskim avtobusom za zmagovalce, se je z veliko mero dobrosrčnosti končal zaključni turnir za fante do 20 let. Mladinska ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur je postala državni prvak, kar je največji uspeh v zgodovini kluba vključujoč rezultate vseh starostnih kategorij, tudi članske. V velikem finalu, pot je ekipa tlakovala že med sezono s prvim mestom v ligi za prvaka, četrtfinalno zmago proti Heliosu in polfinalno proti Iliriji, je GGD Šenčur odigral sanjsko. Višja ekipa Cedevite Olimpije je imela prednost pod obročem, a je čvrsta domača obramba po pravilu dobivala dvoboje za prostor v raketi. GGD Šenčur je v finalu dobil skok s 46:39. Še bolj kot srčna obramba, pa je bila v ospredju strelska forma domačih košarkarjev, ki so zadeli 17 trojk z več kot 40% natančnostjo. V ospredje je stopil kapetan Alen Zulić, ki je zadel devet trojk in bil s 33 točkami ključen za visoko razliko na koncu, hkrati pa neumoren v obrambnih nalogah, ki so se zanj v številnih primerih končale s padci na šenčurskem parketu. Ponovno je z odliko nalogo opravil Domen Petrovič, ki je še na tretji tekmi zapored vpisal dvojni dvojček. V finalu je Petrovič dosegel 26 točk in dodal še 13 skokov. Cedevita Olimpija je tokrat imela le enega razpoloženega košarkarja, Vukašina Todorovića (26 točk), ki je praktično sam bil bitko z domačo ekipo, a je tudi njegova vztrajnost uplahnila, ko v zadnji četrtini gostje iz Ljubljane niso prišli na več kot -13. Pet minut pred koncem tekme je Lovro Bolhar zadel trojko, GGD Šenčur je odšel na +22 in oba trenerja sta ponudila priložnost ostalim košarkarjem. 33 točkam Zulića in 26 Petroviča velja dodati še dober strelski dan Vukašin Čorića (16 točk/4 trojke), odlično organizacijo igre Milutina Vidića (8 točk/8 asistenc), fenomenalno branjenje rakete Vida Mesca in vnovičen zrel nastop Lovra Bolharja (7 točk). Prav Bolhar je na zaključnem turnirju prikazal najbolj racionalno in pragmatično igro, ki jo je okronal s kar 63% metom iz igre. Ob koncu finalne tekme sta se z dvema točkama strelsko vpisala še Rok Logar in Aljaž Jerše.

Gorenjska gradbena družba Šenčur je v finalu imel sedem skokov več kot Cedevita Olimpija (46/39), šest podaj več (21/15) in pet izgubljenih žog manj (10/15). Ko dodamo še 49% met iz igre proti Olimpijinem 39%, je jasno, da je domača ekipa finale odigrala za učbenike.

Med premori so se ponovno izkazale plesalke studia Impulz, ki so dodale še nekaj energije v dvorani, košarkarska zveza Slovenije pa je z nagradno igro podelila dve vstopnici za tekmo med Slovenijo in Litvo, ki bo 25. junija v Stožicah. Omeniti pa velja še tole: že dolgo nismo videli takšne povezave med navijači in reprezentančno maskoto Lipkom.

Finale MU20 (Šenčur, 14.4. 2024):

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA B 99:68 statistika