Za naslov državnega prvaka do 20 let se bosta udarila ekipi Gorenjske gradbene družbe Šenčur in Cedevite Olimpije B

Šenčur je v sredini meseca aprila središče košarkarskega dogajanja, in v meri največjega dogodka, se je za organizacijo gorenjskega kluba razpletlo odlično. V velikem finalu bo tudi mladinska ekipa GGD Šenčur, ki si je boj za zlato medaljo prislužila s polfinalno zmago proti ekipi Ilirije. Polfinalni obračun je prinesel vrsto izjemnih športnih utrinkov, kot tudi nekaj ne preveč prijetnih. V škodo gostov iz Ljubljane gre zagotovo poškodba prvega strelca Marka Padjena, pa nekaj gorečih navijačev in grozečih pretenj s klopi Ilirije. Gre za športni dogodek, ki vpliva na mnoge perspektivne košarkarje, saj je za večji del igralcev to zadnje mladinsko leto. V večini primerov gre tudi za igralce GGD Šenčur, ki so premaknili mejo gorenjskega kluba visoko nad vsem preteklim ustvarjanjem. Varovanci Simona Kuharja so, podobno kot v četrtfinalu proti Heliosu, slabo začeli in dopustili Ilirijanom, da so povedli (12:23) in v prvi premor odšli z lepo prednostjo (15:25).  Pri 15:31 je bil skrajni čas za šenčurski odgovor, sicer bi bil v nadaljevanju kaj klavrn občutek, tako v ekipi kot tudi med glasnimi navijači. Lov so začeli Domen Petrovič,  Alen Zulič in Lovro Bolhar. Po treh minutah igre je Ilirija vodila le še za tri točke (36:39). V drugem polčasu se je pri Iliriji poznala odsotnost Padjena, a je še vedno delovala strpno in predvsem skočno. Na trenutke je gostujoči trener Jurij Ucman na parketu držal pet igralcev visokih vsaj 200cm, med tem, ko ima pri GGD Šenčur prek dveh metrov le Petrovič Prav slednji pa je ponovno imel svoj šov, saj je bil ne glede na vrsto obrambe nerešljiva uganka za košarkarje Ilirije. Ajdovec je v polfinalu, ob 30 točkah in 11 skokih, podpisal nov dvojni dvojček. Brez dvoma je do finalne tekme Domen Petrovič prvo ime zaključnega turnirja v Šenčurju.Alen Zulić je dosegel 16 točk, Milutin Vidić pa 15.

V finalu bo nasprotnik Cedevita Olimpija B, oziroma starejša od Olimpijinih ekip v tej kategoriji. To bo obračun dveh ekip, ki sta bili na vodilnih mestih lige za prvaka in sta se v letošnji sezoni pomerili trikrat, GGD Šenčur pa vodi z 2:1.

Ljubljanska ekipa je imela precej težav z ekipo Terme Olimia Podčetrtek, ki je ponovno prikazal všečno in zelo borbeno košarko, a je v zadnjih dveh minutah zmanjkalo energije. Podčetrtani nimajo večjega nabora igralcev in dve tekmi, obe proti zmajem sta pustili posledice. Pri Cedeviti Olimpiji je odlično igral kapetan Luka Šmitran, ki je dan prej praznoval 19 rojstni dan, saj je dosegel 26 točk. Svoj delež sta kot ponavadi dodala še Vukašin Todorović in Filip Horvat, ki sta dosegla po 16 točk. Pri Podčetrtku je Tristan Vukotić dosegel 19 točk, Jure Bizjak in Vanja Vlaovič pa 16. Zanimivo, da sta se obe polfinalni tekmi končali z enakim rezultatom.

Zaključni turnir MU20, polfinale (Šenčur):

CEDEVITA OLIMPIJA – TERME OLIMIA PODČETRTEK 81:74 statistika

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR – ILIRIJA 81:74 statistika

Cedevita Olimpija – Terme Olimia Podčetrtek 81:74