Prvi domači poraz v sezoni

Le za točko in to po podaljšku so Hopsi iztržili minimalno zmago ter tako prvič v sezoni prisilili košarkarje Gorenjske gradbene družbe k porazu v domači dvorani. 

Uvodno četrtino je z odliko odigral Jan Novak, ki je dosegal koše, asistence ter dal prepotrebno energijo domači ekipi, ki je povedla z 20:10. Na polovici druge četrtine so gostje ujeli GGD Šenčur in ob polčasu vodili za dve točki (40:42). V tretji četrtini so domači ponovno prišli do prednosti in po košu Nejca Martinčiča povedli z 69:62. Manj kot pet minut do konca je najboljši posameznik tekme, Hopsov Matic Grušovnik, goste povedel v vodstvo (74:75), nato je dodal še sedem točk zapored in gostje so v končnici rednega dela imeli prednost šestih točk. Martinčič in Kmetič sta dosegla nove točke, Hopsi so zapravili zadnji napad, a je žal tudi Primož Kmetič tik pred piskom sirene zgrešil met za tri točke. Redni del se je končal z 88:88. V podaljšku so Hopsi povedli za pet točk (90:95). Dva polaganja, Murića in Novaka je GGD Šenčur pripeljalo do minimalnega zaostanka (94:95), ki pa je 63 sekund do konca ostal dokončen. Tik pred iztekom podaljška je imel lepo priložnost, da v prodoru odloči zmagovalca, a žoga ni hotela skozi obroč, prav tako ne Muriću, ki je želel popraviti Kmetičev zgrešen met. Za zmago Hopsov je bil najbolj zaslužen Matic Grušovnik, ki je brez vržene trojke dosegel 34 točk (index 47), kar je njegov letošnji strelski rekord. Pri GGD Šenčur je imel najvišji index Dino  Murić, ki je dosegel vredost 43, kar ga uvršča pod vrh letošnje sezone lige Nova KBM. Murić je dosegel 25 točk in dodal še deset skokov. 

Gorenjska gradbena družba Šenčur naslednjo tekmo igra doma proti Triglavu in sicer v petek, 1. decembra ob 17:15.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »To je težek poraz. Hopsi igrajo bolje kot v začetku sezone in so danes zasluženo zmagali. Mi smo imeli svojo priložnost za zmago, ampak se žal pojavljajo nekatere stvari, že od samega začetka sezone, ki so odločile zmagovalca. Žal mi je igralcev, ki so imeli željo po zmagi, ampak želja ni dovolj.«

Liga Nova KBM, 10. krog:

GGD ŠENČUR – HOPSI POLZELA 94:95 statistika