Slab odgovor na tekmi v Domžalah

Gorenjska gradben družba Šenčur je le tri dni po povratni tekmi četrtfinala pokala Spar ponovno gostovala v Domžalah, kjer jo je čakal obračun v ligi Nova KBM. Po zmagi na drugi tekmi pokala Spar, sicer pirovi, a vendarle z dobrimi občutki za nadaljevanje prvenstva, je tokrat četica Miljana Pavkovića močno zaostala za pričakovanji in za tekmeci iz ekipe Kansai Helios. Do polčasa so si domači priigrali 14 točk prednosti (40:26). Boljši odgovor GGD Šenčur je bil le ideja strokovnega štaba, na terenu je bila le ekipa Heliosa. V skorajda treh minutah sta zadela le Daneu za domače in Murić za GGD Šenčur, v zadnjih treh minutah pa je Helios naredil serijo 9:0 in tekma je bila bržkone odločena. V zadnji četrtini so domači vodili celo z 28 točkami, malce je omilil slabo predstavo GGD Šenčur Alen Malovčič s štirimi točkami ob koncu tekme.

Pri Heliosu je bilo kar pet košarkarjev dvomestnih kar se tiče doseženih točk, pri GGD Šenčur je 15 točk dosegel Jan Novak, 11 jih je vpisal Malovčič.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Že od začetka tekme se je videlo, da ekipa ni bila prava. Napadalno smo bili slabi in to je dobro izkoristil Helios, ki je že v začetku naredil veliko razliko in tekmo brez težav pripeljal do konca.«

Liga Nova KBM, 16. krog:

KANSAI HELIOS – GGD ŠENČUR 76:50 statistika