GGD Šenčur se bo boril za play off

14 košarkarskih ekip se bo četrtič združilo v letošnji sezoni, tokrat na četrtem turnirju, ki bo od 29. januarja do 4. februarja v Novem Sadu. Gorenjska gradbena družba je na dosedanjih sedmih tekmah zmagala trikrat. Prav na vsakem od treh turnirjev po enkrat. V Subotici je četica Miljana Pavkovića premagala Helios, na Zlatiboru ekipo Podgorice in v Širokem Brijegu ekipo Šibenke. Prav zadnja tekma, ko je GGD Šenčur slavil zmago z 21 točkami (78:57), kar je tretja najvišja razlika v letošnji sezoni, je dokaz, da šenčurska ekipa zmore več tudi v regionalnem tekmovanju. Misli o morebitnem nastopu v končnici so prisotne.

Miljan Pavković: »Teoretično smo še vedno v igri za play off. Dokler bo ta možnost obstajala, se bomo borili. Na četrtem turnirju letošnje sezone, ki bo v Novem Sadu nas čakajo težke tekme in to proti ekipam, ki se borijo za vrh ABA 2 lige. Skopski MZT je bil lani v prvi ABA ligi in prepričan sem, da se tja želi vrniti. MZT se je okrepil z dvema igralcema, kar pomeni, da nas čaka težko delo. Če smo mi »pravi«, potem lahko igramo z vsako ekipo. Upam, da bo temu tako tudi v torek.  V četrtek nas čaka eden od favoritov Vojvodina, ki se je tudi okrepila. Iz Igokeje je prišel eden boljših centrov prve ABA lige Zoran Nikolić, iz FMP pa Luka Aščerić. Vojvodina je jasno pokazala namero, hkrati pa dobro igra tako v domačem prvenstvu kot tudi v ABA 2 ligi. Tekma proti dobri Vojvodini je za nas dodatna motivacija in priložnost, da se pokažemo v dobri luči. Zadnjo tekmo v Novem Sadu igramo proti ekipi TFT iz Skopja, ki ima v ekipi štiri košarkarje iz Severne Amerike. Ti igralci imajo v igri popolno svobodo in se precej nepredvidljivi. Lahko naredijo veliko dobrega za ekipo, lahko pa tudi kaj slabšega. Proti takšnim ekipam je vedno težko igrati. Upam, da bomo tudi tekmo odigrali na »pravi« način.«

GGD Šenčur ima statistično gledano eno od bolj čvrstih obramb v ligi. Šenčurjani so pri vrhu lestvice po številu skokov in ukradenih žogah, posledično naredijo tudi največ osebnih napak na tekmo. Nekje na dobri polovici lige GGD Šenčur pesti slabši met iz igre, saj z 41% zadetih metov iz igre zasedajo predzadnje mesto (zadnji je Borac). Napadalna realizacija je slaba tudi kar se tiče metov za tri točke, prav zato je glavna rezerva Šenčurjanov napadalna učinkovitost.

Miljan Pavkovič: »Mi moramo nadaljevati z dobro, bolje rečeno, čvrsto obrambo in biti čim bolj pametni v napadu. Vse prevečkrat se nam zgodijo črne minute, ko nimamo ideje, kako v napadu. Posledično nam nasprotnik dosega lahke koše. V igri 5:5, torej postavljeni igri, zmoremo igrati proti vsaki ekipi. Tudi na zadnji tekmi domačega prvenstva proti Krki je bilo tako. Začeli smo mehko, a se vrnili v tekmo po zaslugi dobre in energične obrambe. Obramba mora ostati takšna kot je bila do zdaj, v napadu pa moramo biti bolj zreli, pametnejši in precej bolj organizirani. Spoštovanje dogovora in način priprave sta temelja za boljšo igro.«  

V ligi Nova KBM je GGD Šenčur v mesecu januarju premagal Rogaško in Šentjur, izgubil pa v gosteh pri Heliosu in doma proti Krki. Gorenjska ekipa je obstala tudi v četrtfinalu pokala Spar, kjer je bilo proti Heliosu v zmagah 1:1, a so Domžalčani napredovali zaradi večje zmage s prednostjo dveh točk. Večjih težav s poškodbami v taboru GGD Šenčur, zato gre pričakovati dobro mero borbenosti in tudi pozitiven rezultat. Doma je ostal poškodovani, sicer najstarejši košarkar Dalibor Đapa, kot tudi najmlajši Lovro Bolhar, ki odlično igra v mladinski ekipi GGD Šenčur, saj je selekcija U20 trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva.

Statistično gledano so najbolje ocenjeni košarkarji GGD Šenčur: Alen Malovčič (12.3 točke), kapetan Dino Murić (10,7 točke + 8,2 skoka) in Jan Novak (7,3 točke + 5,6 asistence)

Razpored tekem Gorenjske gradbene družbe Šenčur, Novi Sad (ABA 2 liga):

Torek, 30.1. ob 21:00: GGD Šenčur – MZT

Četrtek, 1.2. ob 18:00: Vojvodina – GGD Šenčur

Sobota, 3.2. ob 12:00: GGD Šenčur – TFT Skopje

Foto: Draga Stjepanović/ABA liga