Ilirija - GGD Šenčur 100:92

GGD Šenčur pokazal zobe, a Tivoli vseeno ostal nepremagan

Po porazu v Kranju so košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur morali še na eno gostovanje. Legendarna dvorana Tivoli je dom KK Ilirija, ki je tik pod vrhom lige Nova KBM. Šenčurjev center, 21 letni Frane Antić, je pred tekmo upal na dobro reakcijo, in ta je tudi prišla.

GGD Šenčur je odlično vstopil v tekmo in imel vse konce in niti v svojih rokah. Pred koncem uvodne četrtine je si je Dino Murić zvil gleženj. Slika ni bila prijetna, saj je kapetan GGD Šenčur s pomočjo soigralcev zapustil igrišče in se nanj ni več vrnil. Zdravniško osebje je reševalo gorenjskega kapetana, košarkarji pa so prepustili ritem igre domači Iliriji. Resda je bilo ob polčasu 45:45, a je na polovici tretje četrtine Ilirija povedla s 60:53 kasneje s 68:59. Novak, Martinčič in Ožegovič so poskrbeli, da je bila, pred začetkom zadnje četrtine, prednost Ilirije le +3 (73:70). Domači so si hitro priigrali prednost in vodili od 7 do 10 točk prednosti. Malovčič je dve minuti pred koncem znižal na 95:90, vse ostale poskuse pa je Ilirija ubranila, saj je zadela kar 17 meto za tri točke, kar je drugi najboljši dosežek v letošnji sezoni. Pri GGD Šenčur je dvojni dvojček uspel Alenu Malovčiču, ki je dosegel 19 točk in dodal 10 skokov.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Tekmo so odločale podrobnosti v katerih so bili igralci Ilirije malenkost boljši. Mi smo vložili veliko truda in energije. Precej težav smo imeli že pred tekmo, saj je zbolel Matej Čibej, poškodovan je Primož Kmetič, igrati ni smel Lovro Bolhar, potem pa se je na tekmi poškodoval še naš kapetan Dino Murić. Lahko rečem, da sem zadovoljen s tem, kako so se moji igralci borili in nudili dober odpor Iliriji.«

Liga Nova KBM, 21. krog:

ILIRIJA – GGD ŠENČUR 100:92 statistika