Prva letošnja zmaga proti Krki

Borbeno in zavzeto so košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur vstopili v tekmo proti Krki, ekipi, ki igra in se bori za obstanek v prvi ABA ligi. Novomeščani so v Šenčur prišli po porazu v ABA ligi proti Megi, GGD Šenčur pa po, prav tako domači tekmi, le da so jo proti Rogaški kronali z zmago. V prvi četrtini so gostje hitro povedli za štiri točke, GGD Šenčur je vrnil z dobro mero in povedel za šest. Vse do polčasa si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti. Po 20 minutah je bilo 43:42, po 30 pa izenačeno na 57. Ob koncu tretjega dela tekme je bil zaradi pretiranega protesta izključen trener Krke Gašper Okorn, goste pa je do konca vodil Igor Kešelj, sicer nekdanji trener GGD Šenčur. Domača ekipa je imela dve minuti in pol pred koncem šest točk prednosti, potem ko je Dino Murić zadel trojko. Ekspresno je odgovoril nekdanji član GGD Šenčur Jan Špan, ki je zadel dve trojki zapored. Le dobre pol minute pred koncem je Dalibor Đapa zadel s pol razdalje, gostje so zgrešili dva meta za tri točke (Špan in Cerkvenik), v proti napadu pa je z zabijanjem zmagovalca odločil Alen Malovčič. Slednji je tik pred piskom sirene ukradel žogo, podal do Jana Novaka, ki je postavil končen rezultat 81:75.

Odlično tekmo je odigral kapetan GGD Šenčur Dino Murić, ki je 21 točkam dodal šest skokov za index 22. Pri domačih sta bila dvomestna še Jan Novak (13 točk) in Dalibor Đapa (10).

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »To je velika zmaga za našo ekipo. Izkoristili smo utrujenost Krke, ampak mislim, da je naša zmaga zaslužena. Veseli me tudi dobra igra mlajših igralcev. Dobro se moramo pripraviti za naslednjo tekmo, Krki pa želim vse najboljše v ABA ligi in domačem prvenstvu.«

Liga Nova KBM, 20. krog:

GGD ŠENČUR – KRKA 81:75 statistika