Na zmagovalne tire po februarskem premoru

Skoraj mesec dni je minilo od zadnje tekme članske ekipe Gorenjske gradbene družbe Šenčur, potem, ko so bili v februarju v ospredju udeleženci pokala Spar in slovenska košarkarska reprezentanca. Prvi nasprotnik GGD Šenčur je bila Rogaška, v letošnji sezoni je v zmagah 1:1, ki pa ni imela strelskega večera, tudi zaradi borbene in radožive obrambe šenčurskih košarkarjev. Gostje so v Šenčur prišli okrepljeni s povratnikom Sivko in Američanom Greenom, a bili v večjem delu tekme v zaostanku.

Rogaška je prvo četrtino zaključila s trojko Tabaka (16:19), v drugi četrtini pa je vrnil GGD Šenčur, ko je tik pred koncem trojko zadel Martinčič (38:35). Z norimi trojkami je tekma postregla tudi v nadaljevanju. Čisto proti koncu tretje četrtine je skoraj s sredine zadel Močnik, ki pa je razliko v prid GGD Šenčur le zmanjšal, saj je pred zadnjim delom igre domača ekipa vodila z 61:49. V zadnji četrtini gostje niso uspeli resneje ogroziti GGD Šenčur, a vendarle ostaja v opozorilo slaba napadalna sekvenca obeh ekip, ki sta skupaj dosegli le 20 točk (8:12).

GGD Šenčur se je z deveto zmago povzpel na trenutno četrto mesto lige Nova KBM, za zmago proti Rogaški pa so bili najbolj razpoloženi Alen Malovčič s 13 točkami ter Dalibor Đapa in Matej Čibej z desetimi.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »To je bila zelo pomembna zmaga proti Rogaški, ki jo zelo spoštujemo. Odigrali smo dobro obrambo, saj smo nasprotniku dopustili le 61 točk. Dobro smo nadzorovali skok, predvsem v napadu, kjer je Rogaška sicer zelo uspešna. Čestitke mojim igralcem in seveda želim Rogaški veliko sreče v nadaljevanju prvenstva.«

Liga Nova KBM, 19. krog

GGD ŠENČUR – ROGAŠKA 69:61 statistika