Nepričakovan poraz proti TFT

Turnir ABA 2 lige v Novem Sadu ne bo dobro zapisan v spominu, tako navijačev kot tudi članske ekipe Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Po tesnem porazu proti ekipi MZT (lanski prvoligaš ABA) in visokem proti Vojvodini (eden glavnih favoritov ABA 2 lige), je bil na zadnji tekmi boljši še skopski TFT.

Najmlajša ekipa v ligi je bila ustanovljena šele 2018, njen trener in hkrati vodilni človek v klubu Boro Smilkovski, pa ima že po tradiciji v ekipi številčno pomoč košarkarjev iz Severne Amerike (ZDA in Kanada). TFT igra hitro košarko, na nek način povsem v ritmu lige NBA. Ne glede na trenutno formo, košarkarji TFT hitro zaključujejo akcije, ko pa gre za postavljen napad, pa v večini primerov igralci zaključujejo akcije v igri 1:1. Nič kaj drugače ni bilo v obračunu proti GGD Šenčur.

Rezultat ob koncu prve četrtine (12:18) sta ekipi postavili tri minute pred koncem, saj se do konca ni spremenil. V drugi četrtini je GGD Šenčur vseskozi dihal za ovratnik skopski ekipi, zadnje točke za GGD Šenčur, pa je s trojko dosegel Milutin Vidić. Ob polčasu je bilo 33:37. V drugem polčasu je TFT hitro naredil serijo 8:0 in na vidiku so bile resnejše težave gorenjske ekipe. V treh igralnih minutah se TFT, po minuti odmora Miljana Pavkovića, ni oddaljil, a je v zadnji minuti in pol tretje četrtine TFT naredil neverjetno serijo 11:2. Po treh četrtinah je bilo 47:64. Po dobri minuti zadnje četrtine je TFT vodil za 19 točk. Sledil je dober odgovor GGD Šenčur, a več kot do znosnega poraza ni uspel priti. Končni rezultat 77:85 je ekipi iz Skopja prinesel drugo zmago v letošnji sezoni in pobeg z zadnjega mesta lestvice ABA 2 lige.

Kar se tiče igre GGD Šenčur še najbolj skrbi napadalna učinkovitost, saj je bila tokrat na tekmi proti TFT realizacija meta za tri točke (25%) in prostih metov (38,9%) zelo slaba. Povrhu vsega pa so košarkarji GGD Šenčur izgubili skok z 31:36 in to proti najslabši skakalni ekipi ABA 2 lige.

Po treh porazih v Novem Sadu velja izpostaviti osebna rekorda po številu doseženih točk dveh mladincev. Domen Petrovič je bil proti TFT najboljši strelec s 15 točkami; to je tudi njegov rekord v jadranski druščini. Prav tako rekorden je bil Milutin Vidić z devetimi točkami.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Že v prvem polčasu smo naredili veliko število napak v napadu, ker se smo se drugače dogovorili. Ekipa TFT, ki je dobra napadalna ekipa, je kaznovala naše napake in dosegla lepo število lahkih košev. V tretji četrtini smo zgrešili nekaj odprtih metov, prav tako smo slabo metali proste mete in TFT je zasluženo zmagal. Organizacija v Novem  Sadu je bila zelo dobra in tukaj smo uživali. Lepo smo se počutili tako v hotelu Sheraton kot tudi v mestu.«

Boro Smilkovski, trener TFT: »Pokazali smo dobro energijo in imeli smo večjo željo po zmagi. Mi smo mlada ekipa in vsaj štiri ali pet tekem smo izgubili na eno žogo. Mislim, da stanje na lestvici ni realno, ampak je takšno kot je. Verjamem, da smo v Novem Sadu pustili dober vtis, kot sta organizacija in mesto pustila na nas.«

ABA 2 liga, 10. krog (Novi Sad):

GGD ŠENČUR – TFT 77:85 statistika

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga