Vojvodina premočna na domačih tleh

Druga tekma na turnirju v Novem Sadu, sicer je bil to obračun 9. kroga ABA 2 lige, je v mali dvorani Spens, brez večjih težav dobila ekipa Vojvodine. Domačini so krenili hitro in učinkovito, na srečo je odlično odgovoril Primož Kmetič, ki je držal Gorenjsko gradbeno družno blizu nasprotniku. Svoje je dodal še Jan Novak in GGD Šenčur je v 6. minuti povedel za točko. Dva protinapada Vojvodine sta hitro dala slutiti, da se pred domačimi navijači (500 gledalcev) košarkarji Vojvodine ne bodo ustrašili mini naleta gorenjske ekipe. Po prvi četrtini je bilo 25:19. V nadaljevanju so domači košarkarji dobro branili koš in s hitrimi protinapadi, ali kreativnimi postavljenimi akcijami, polnili koš GGD Šenčur. V tretji četrtini je bilo po delnem izidu 14:4, tekma odločena. Vojvodina je prednosti 20 točk zadržala do konca, Miljan Pavković pa je na igrišče poslal vseh 12 razpoložljivih košarkarjev. 11 se jih je vpisalo med strelce, največ točk 13, pa je dosegel Primož Kmetič. Z desetimi je bil dvomesten tudi Nejc Martinčič.

Vojvodina je imela kar 27 asistenc in 23 prostih metov, na drugi strani je GGD Šenčur imel le štiri. Po dva Jan Novak in Frane Antić. Izkupiček je bil 100%.  Košarkarji iz Novega Sada so dosegli kar 58 točk iz rakete, kar je nov rekord letošnje sezone. Tudi drugi rekord z največ doseženimi točkami v raketi (54) je v lasti Vojvodine, ki ji je to uspelo na tekmi proti domžalskemu Heliosu. Zanimivo, da je rekord v vsej zgodovini ABA 2 ligi v rokah Primorske; 68 točk proti Vršcu, drugi najboljši dosežek pa pripada Gorenjski gradbeni družbi, ki je v lanski sezoni 22/23, na tekmi proti TFT, dosegla 62 točk v raketi. Prav skopski TFT bo nasprotnik v Novem Sadu in sicer v soboto ob 12. uri.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Že pred tekmo sem rekel, da je Vojvodina ena od najboljših v ligi. Za nas je to bila priložnost, da igrajo tudi igralci, ki sicer nimajo večje minutaže. Zadovoljen sem z energijo, odnosom in borbenostjo. Na koncu je do izraza prišla kakovost Vojvodine, nam pa ostaja bolj pomembna tekma proti ekipi TFT.«

ABA 2 liga, 9. krog (Novi Sad):

VOJVODINA – GGD ŠENČUR statistika

Foto: Dragan Stjepanović/ABA liga