Peti in zadnji turnir ABA 2 lige ponovno v Širokem Brijegu

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur bodo, kot vse ostale ekipe, odigrali še tri tekme rednega dela košarkarske druge ABA lige. Gorenjska ekipa je na vsakem od prvih treh turnirjev zmagala enkrat: v Subotici proti Heliosu, na Zlatiboru proti Podgorici in v Širokem Brijegu proti Šibenki. Rezultatsko slabši je bil turnir v Novem Sadu, kjer je na tekmi proti MZT odločala ena žoga, med tem, ko sta bili ekipi Vojvodine in TFT precej bolje razpoloženi.

Povezava do GGD Šenčur v ABA 2 ligi.

Košarkarji GGD Šenčur so po februarskem premoru odlično začeli državno prvenstvo z dvema zmagana doma proti Rogaški (69:61) in Krki (81:75), nadaljevali pa z dvema tesnima porazoma v gosteh proti Triglavu (64:63) in Iliriji (100:92). Spremenjena je tudi ekipa, saj bo Luka Rudović (SLO, 2003/205) nadaljeval v Škofji Loki, Balša Dragović (SRB, 1996/208) v Pelisterju, moštvo pa je zapustil tudi Američan Markedric Bell. Da o športni nesreči ne bi prehitro prenehali pisati, je bilo očitno na zadnji tekmi v Tivoliju, ko je, v sicer lepi in atraktivni tekmi lige Nova KBM, Ilirija porazila GGD Šenčur, za katerega nista igrala oboleli Matej Čibej in poškodovani Primož Kmetič, proti koncu prve četrtine pa si je gleženj poškodoval kapetan in najbolje ocenjeni igralec Šenčurjanov, Dino Murić. Na zadnjem letošnjem turnirju ABA 2 lige bodo v ekipi tudi štrije mladinci: Domen Petrovič (2004/208), Milutin Vidić (2004/188), Vito Bajazet (2004/208) in Lovro Bolhar (2006/194). Vsi trije so pomemben del mladinske ekipe U20, ki je v ligi za prvaka, torej pred zaključnim turnirjem osmerice, tekmovanje končala neporažena (14/0).

Gorenjska gradbena družba Šenčur je trenutno s tremi zmagami na 12. mestu med 14 ekipami. Mesto na lestvici upravičuje prav tako 12. mesto med vsemi ekipami po doseženih točkah (73,2) na tekmo. Precej višje, na sedmem mestu, je GGD Šenčur v statistiki ekipnih skokov (32,2), le dobre tri manj od vodilne Vojvodine. Po številu asistenc na tekmo je gorenjska ekipa deveta, po ukradenih žoga peta, tik pod vrhom negativne lestvice pa je po številu storjenih osebnih napak. Še morda največja slabost lanskega polfinalista državnega prvenstva, je met iz igre, saj so košarkarji GGD Šenčur tako pri metu iz igre, trojkah in prostih metih pri dnu drugoligaških ekip ABA lige. Zanimivo, da je pri odstotku zadetih trojk najnižje Vojvodina, ekipa, ki si želi napredovati v 1 ABA ligo.

Pred odhodom v BIH je misli strnil glavni trener Miljan Pavković: »Ne glede na to, da nekaj nosilcev ni, je to priložnost, da ostali dobijo večjo minutažo, da se nekateri dvignejo v formi. Vsako tekmo bomo šli maksimalno, z dobro pripravo, z veliko energije, da igramo kar se da najbolje. Prvi dve tekmi igramo s favoriti z najvišjimi cilji v letošnji sezoni. Zlatibor je že zmagal ABA 2 ligo, odlično pa igrata Slovenca Jan Rebec in Jure Špan. To bo tekma, kjer moji igralci nimajo kaj izgubiti. Proti Širokemu bomo igrali pred domačo publiko in verjetno bo dvorana polna. Motiva nam ne sme manjkati in to bo priložnost za mladince, ki so v konkurenci U20 vodilna ekipa v slovenskem prvenstvu. To bo nagrada za delo, trud in marljivost v letošnji sezoni. Tekma proti Cedeviti jr. bo zadnja v letošnji sezoni. Cedevita junior igra spremenljivo,. Zna igrati na visoke nivoju, zna tudi pasti v serijo napak.  Ampak to je odziv mladih ekip. Cedevito odlično vodi Damir Mulaomerović in menim, da je tudi v tej tekmi favorit zagrebška ekipa. Na nek način bo to tekma med mlado ekipo Cedevite in našimi mladinci. Dvoboj mladih in perspektivnih igralcev.«

Gorenjska gradbena družba Šenčur je v Široki Brijeg odpotovala brez Dina Murića in Primoža Kmetiča (oba poškodovana) ter obolelega Nejca Martinčiča.

Trener Miljan Pavkovič in pomočnik Gašper Sluga bosta imela na voljo naslednje igralce: Alen Malovčič, Gaber Ožegovič, Dalibor Đapa, Frane Antić, Matej Čibej, Jan Novak, Domen Petrovič, Milutin Vidić, Vito Bajazet in Lovro Bolhar.

ABA 2, peti turnir 23/24, Široki Brijeg:

20.3. ob 15:00: Zlatibor – GGD Šenčur

22.3. ob 18:00: GGD Šenčur – Široki

24.3. ob 15:00: Cedevita jr. – GGD Šenčur