Gorenjski obračun pripadel GGD Šenčur

Že pred tekmo je košarkar Gorenjske gradbene družbe Šenčur Nejc Martinčič dejal, da je bilo čutiti rahlo nervozo in da to ponavadi dobro vpliva na ekipo. In res je bilo tako. Šenčurjeva četica se maščevala za poraz v Škofji Loki in si priigrala šesto zmago v ligi Nova KBM.

Tekma je bil od samega začetka zahtevna, kar priča rezultat. GGD Šenčur je v prvi četrtini vodil za sedem točk, v začetku druge četrtine celo za 12, a je LTH Castings venomer dobro odgovoril in v minut ali dveh prišle na znosen zaostanek dveh posesti. Ob koncu prvega polčasa je Američan Curtis White poskrbel za izenačenje. GGD Šenčur je ušel na prednost štirih točk, z zabijanjem Kendella Robinsona, pa so gostje prišli na -2 (39:37). Po 15 minutnem odmoru so prišle temne minute Gorenjske gradbene družbe Šenčur, saj so gostje povedli z rekordno razliko (39:47). Trener GGD Šenčur Miljan Pavković je zahteval minuto odmora in reakcija po njej je bila pravšnja. Po rezultatskem približanju domačih, je šele minuto pred koncem tretje četrtine s polaganjem, minimalno prednost GGD Šenčur prinesel Balša Dragović. Po treh četrtinah je semafor vendarle kazal 55:55. Zadnjo četrtino so domači začeli izvrstno saj sta Gaber Ožegovič in Matej Čibej zadela trojko, po dve točki pa sta dodala še Ožegovič in Dragovič. Deset točk prednosti je bila lepa zaloga manj kot sedem minut do konca. Vnovičen povratek Škofjeločanov sta zrežirala ameriška košarkarja, a je sijajno odgovoril Jan Novak s petimi točkami. Gostje so še prišli na štiri točke zaostanka, po zadeti trojki pa je  Ožegovič, manj kot minuto do konca, postavil končni rezultat 79:72.

Strelska rekorda sezone sta dosegla Balša Dragović (17 točk) in še lani igralec LTH Castings, Matej Čibej (15 točk). Dvomestna sta bila še Gaber Ožegovič (13) in Dino Murić (11 + 8 skokov).

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Igrali smo proti ekipi, ki igra najbolj konstantno. Ekipa LTH Castings igra čvrsto in ima dobre strelce. Vložili smo veliko energije in čutiti je bilo veliko željo. Čestitam fantom za pomembno zmago, saj smo bili v zadnjem času v slabšem ritmu. Prav vsi so odigrali dobro, tudi igralci na klopi so dodali veliko energije tistim na igrišču. To je bila ekipna zmaga in s takšnim pristopom bo tudi za nas več dobrih tekem. Izgubili smo skok, kar se ne bi smelo izgubiti. V tretji četrtini smo se znašli v težavah, a smo se pobrali in z veliko energije prišli do zmage.«

Liga Nova KBM, 12. krog:

GGD ŠENČUR – KTH CASTINGS 79:72 statistika